Ciasto Biały Lion

Ciasto Biały Lion – to ‘biała’ wersja ciasta Lion bez pieczenia, na które przepis znajdziecie tutaj: Ciasto Lion – przepis. Podane składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 24 x 24 cm. Co do orzeszków, do posypania ciasta, polecam przed posypaniem posmakować ich, czy nie są zbyt mocno przesolone – i ewentualnie przetrzeć je ściereczką, by pozbyć się nadmiaru soli. Inspiracja na ciasto pochodzi z bloga Zjem to!
Read more

Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami

Ciasto Raffaello bez pieczenia z truskawkami to mała modyfikacja przepisu na Raffaello na herbatnikach, które już od dłuższego czasu jest na blogu. Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 20x20cm.

Więcej przepisów na ciasta bez pieczenia znajdziecie pod kategorią: Ciasta bez pieczenia – przepisy

Polecam Wam również słynne ciasto 3 bit bez pieczenia :) tutaj przepis: Ciasto 3 bit bez pieczenia na herbatnikach
Read more

Napoleonka na herbatnikach

Napoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23,5cm x 23,5cm. Więcej przepisów na ciasta bez pieczenia znajdziecie pod kategorią: Ciasta bez pieczenia – przepisy

Polecam Wam również słynne ciasto 3 bit bez pieczenia :) tutaj przepis: Ciasto 3 bit bez pieczenia na herbatnikach

Read more

Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji

Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji – o zrobieniu sernika wiedeńskiego myślałam już od dłuższego czasu, więc jak tylko wpadł mi w oko na blogu Słodka strona, to wiedziałam, że czas najwyższy, by wreszcie go zrobić ;) Sernik ten jest tradycyjnym sernikiem bez spodu, o delikatnej konsystencji, rozpływającej się w ustach. Tak więc jeśli szukacie pomysłu na świąteczny sernik – prosty, klasyczny, bez zbędnych dodatków – to polecam właśnie Sernik Wiedeński wg Siostry Anastazji ;)

Read more

Krówka bez pieczenia

Krówka bez pieczenia – szybkie i proste ciasto bez pieczenia, z kremem budyniowym na herbatnikach. Jeśli do wykonania tego ciasta użyjemy mleka skondensowanego, to należy gotować je przez ok. 2 godziny,  a następnie ostudzić przed otwarciem, ponieważ w innym przypadku masa pod ciśnieniem może nam zabrudzić całą kuchnię ;) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 20cm x 20cm. Krówka bez pieczenia świetnie się sprawdzi, gdy mamy ochotę na coś słodkiego, prostego, a piekarnik szwankuje ;)  Więcej pomysłów na podobne przepisy znajdziecie pod kategorią: Ciasta bez pieczenia

Read more

Kruche ciasto ze śliwkami i bezą

Kruche ciasto ze śliwkami i bezą, przełożone budyniem… to kolejna propozycja na blogu z użyciem tych owoców.  Kruche ciasto, budyń i do tego pyszna beza – tego ciasta nie można nie kochać :) Jeśli uwielbiacie śliwki węgierki tak samo jak ja, to może również skusicie się na: Nutellę ze śliwek lub nalewkę śliwkową.

A teraz póki co zapraszam do przeczytania przepisu na pyszną tartę ze śliwkami i bezą :)

Read more