Śledzie z pieczarkami – to pyszna propozycja na wigilijne śledzie, ale nie tylko. Taka przekąska świetnie się sprawdzi również na Sylwestra i inne imprezy. Śledzie z pieczarkami i cebulą w sosie pomidorowym zapewne zasmakują każdemu! Gorąco zachęcamy do wypróbowania tego przepisu.
Tag: Pieczarki
Naleśniki gryczane z pieczarkami i marchewką
Naleśniki gryczane z pieczarkami i marchewką to kolejne danie, które polecam osobom z cukrzycą oraz insulinoopornością. Do tego jakaś suróweczka i mamy pomysł na pyszny obiad dla diabetyka.
Karkówka po cygańsku
Karkówka po cygańsku – to pyszne danie, które nie wymaga zbytniego nakładu pracy, a smakuje wyśmienicie! Karkówka po cygańsku to danie na imprezę wręcz idealne. Można ją szybciej przygotować, a następnie podgrzać tuż przed podaniem gościom. Koniecznie wypróbuj nasz przepis na karkówkę po cygańsku a nie pożałujesz!
Kotlety schabowe po zbójnicku
Kotlety schabowe po zbójnicku to pyszna propozycja na mięsny obiad. Mój Mąż je wręcz uwielbia :) Kotlety te nie należą do fit przepisów, ale warto je wypróbować przy najbliższej okazji.
Gulasz z indyka z pieczarkami
Gulasz z indyka – to nieco lżejsza forma tradycyjnego gulaszu. Pyszne soczyste mięso i duszone warzywa, to coś, co koniecznie musicie wypróbować.
Strogonow drobiowy
Strogonow drobiowy – to kurczakowa wariacja na bazie tradycyjnego strogonowa. Jeśli lubicie takie gulaszowe klimaty, to gorąco polecam ten przepis.
Leczo z młodej kapusty
Leczo z młodej kapusty – to propozycja na leczo w nieco innym wydaniu niż tradycyjnie. Jeśli chcecie, by było to leczo wegetariańskie, to wystarczy, że pominiecie w przepisie kiełbasę.
Boeuf Strogonow
Boeuf Strogonow – nazwa ta pochodzi od boeuf – z francuskiego „wołowina” i nazwiska rosyjskiego generała i urzędnika Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. Jest to popularne danie, które w Polsce nazywane jest Strogonow – nieco błędnie z racji oryginalnego nazewnictwa (=Stroganow). Jednak w innych krajach świata, jak i Polsce przyjęła się nazwa, która funkcjonuje w gastronomii. Poza tym …
Wiejskie kieszonki naleśnikowe
Wiejskie kieszonki naleśnikowe – to propozycja na naleśniki, które bardzo przypominają tradycyjne krokiety do barszczu, jednak są wzbogacone o dodatkowy składnik, którym jest boczek :) W tej wersji smakują wyśmienicie, zwłaszcza na ciepło, podane z sosem czosnkowym. Chociaż bez sosu czosnkowego, a z kubkiem ciepłego barszczu czerwonego też smakują idealnie.
Kotlety siekane z pieczarkami
Kotlety siekane z pieczarkami – to pomysł na pyszne kotlety z dodatkiem grzybów. Z podanych niżej składników wyszło mi 10 siekanych kotlecików z pieczarkami.
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami
Rolada serowa z kurczakiem i pieczarkami – to HIT na imprezę! Znika z talerzy w mgnieniu oka! Na pewno wszystkim zasmakuje, bo któż nie lubi dobrego żółtego sera z dodatkiem soczystego kurczaka w towarzystwie smażonych pieczarek z cebulką? :) Polecam ją na wszelkiego rodzaju imprezy, bo goście na pewno będą zachwyceni. Można ją jeść zarówno …
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką
Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką to nowa propozycja na blogu :) Wcześniej na naszej stronie pojawiły się już pieczarki w panierce z dodatkiem parmezanu, które bardzo nam, jak i Wam zasmakowały. Tak więc teraz z okazji tworzenia nowych przekąsek na Sylwestra powstały pieczarki faszerowane cebulką w chrupiącej panierce :) Mam nadzieję, że zasmakują Wam równie …
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami – to pomysł na obiad, który będzie smakować chyba każdemu :) Pyszny schab wypełniony kapuścianym farszem z grzybkami, a do tego panierka – brzmi pysznie, prawda? :)
Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami
Tarta z kiszoną kapustą i pieczarkami – sprawdzi się zarówno jako danie na wigilijny stół, tani świąteczny obiad, czy też jako zwykły obiad lub kolacja na ciepło. Idealnie pasuje do barszczu czerwonego. Podane składniki dotyczą formy o średnicy 24 cm.
Schab w sosie węgierskim z pieczarkami
Schab w sosie węgierskim – miękki i kruchy schab w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem papryki i pieczarek to pyszny pomysł na obiad. Jest on bardzo prosty w wykonaniu, a jego dużym plusem jest to, że można przygotować go dzień wcześniej, a dnia następnego po prostu odgrzać. Polecam podawać go np. z kaszą kuskus i …