Ciasto z rabarbarem – puszyste, delikatnie wilgotne, nieco słodkie i umiarkowanie kwaskowate. Idealne ciasto do kawy! To ciasto ucierane z rabarbarem oprószone cukrem pudrem jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, więc gorąco zachęcam Was do wypróbowanie poniższego przepisu!
Tag: Rabarbar
Kompot z rabarbaru
Kompot z rabarbaru to napój idealny na upalne dni. Pyszny i orzeźwiający, z dodatkiem cytryny i świeżej mięty. Smaczny napój na majówkę, któremu trudno się oprzeć, więc polecam zrobić duży dzbanek! Kompot rabarbarowy latem podaję koniecznie schłodzony, z dodatkiem kostek lodu.
Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie
Polskie owoce sezonowe – kiedy i jakie? Owoce są nie tylko bardzo smaczne, ale również zdrowe. Uwielbiają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Są chętnie spożywane zwłaszcza przez sportowców i osoby odchudzające się. W Polsce szczególną popularnością cieszą się owoce sezonowe. Cechują się doskonałymi walorami smakowymi, a ponadto mają najwięcej wartości i odżywczych i witamin. …
Kompot z rabarbaru i truskawek
Kompot z rabarbaru i truskawek – znakomity kompot w tym sezonie – po schłodzeniu idealny na upalne dni jako alternatywa dla tradycyjnej lemoniady. Nie trzeba się ściśle trzymać podanych poniżej proporcji – można dowolnie zmieniać proporcje w zależności, czy chcemy bardziej kwaśny czy słodki kompot.
Ciasto z rabarbarem i truskawkami – szybkie i proste
Ciasto z rabarbarem i truskawkami to proste i szybkie ciasto, które zasmakuje każdemu! :) Poniższe składniki wystarczą na blaszkę o wymiarach 30cm x 25cm.