Masło czosnkowe z natką pietruszki – Moje ulubione masełko do grzanek ;-)
Masło czosnkowe z natką pietruszki – Składniki:
- Masło 1/3 kostki
- Natka pietruszki świeża
- Czosnek 2 ząbki
- Sól szczypta, do smaku
Masło czosnkowe z natką pietruszki – Wykonanie:
- Do miękkiego masła dodać sól.
- Natkę pietruszki drobno posiekać.
- Dwa większe ząbki czosnku przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.
- Natkę i czosnek wrzucić do masła, porządnie wymieszać.
- Idealnie pasuje do tostów, grzanek i innego ciepłego pieczywa ;-) Smacznego!
Exxxxtttttttttrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassssssssssssssssssssssdssssssssssssssddssss `aaaaaaaaaaaaaaaassaaaasaaaassassaaaaaaaaaaaaaaaaallllllllllllllllllllllllllllllllllllleeeeeeerdrrreeeeererereeeeeeer ffffffffffffffffaaasaaaaaaasjjjjjjjjjjjjjjjjjjjnnnnnnnnnnnnnnneeeeereeererrrdddreeeeeeeeezzzzzzzzzzzzzzzzzzrooooolooooooooolbbbbbbbbbbbbbiiioiiiie to na sylwestra !
o, nać pietruszki odkryłam całkiem niedawno, zawsze była w pobliżu, ale nigdy mi nie pasowała, ostatnio pasuje do wszystkiego :)
Uwielbiam i często się u mnie pojawia! Z resztą ja i moja rodzina jesteśmy totalnymi czosnkożercami, tyle ile czosnku pożeramy to głowa mała!
uwielbiam takie masełko zwłaszcza z świeżym chlebkiem:)