Teoretycznie ze względu na dodatek majonezu nie powinno się to już nazywać surówką , lecz sałatką z białej kapusty . Jednak postanowiłam nazwać to surówką , bo nie trzeba składników poddawać obróbce termicznej. A do obiadu pasuje idealnie ;)
Składniki
- Biała kapusta 350g
- Ogórek kiszony 6 ogórków
- Ogórek świeży 1 ogórek
- Pomidor 4 pomidory
- Koperek świeży
- Cebula
- Majonez
- Sól
- Pieprz
- Kapustę pokroić drobno. Dodać sól i odstawić, by ‘zmiękła’.
- Ogórki kiszone i świeże pokroić w kostkę.
- Cebulę również pokroić w kosteczkę.
- Pomidory pokroić w ósemki lub w większą kostkę.
- Wszystkie składniki wrzucić do jednej miseczki, dodać majonez. Wymieszać.
- Koperek posiekać i posypać nim surówkę. Smacznego!
Lece po koperek i do dziela!!!!
Jak to pięknie i wiosennie wygląda! Zjadłabym… bez koperku >;0))
Jeju ile koperku ! Rewelacja
fajnie wygląda, faktycznie:)
Zapiszę, może nadarzy się okazja, to zrobię:)
narobiłaś smaka. Uwielbiam sałatki i trudno wskazac na taką, której nie lubię :))