Smaczna pizza w sezonie szparagowym!
Jeśli jesteście zainteresowani szczegółami o szparagach, to zapraszam tutaj: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować?
Składniki
- Spód na pizzę dowolny, wg przepisu z bloga
- Szparagi zielone kilka szparagów
- Mozzarella duża kulka
- Pomidorki koktajlowe kilka pomidorków
- Sos ja użyłam pomidorowego, wg przepisu z bloga
- Bazylia kilka listków, najlepiej świeżych
Wykonanie:
- Przygotować ciasto na pizzę (zobacz: przepis na ciasto do pizzy lub ciasto na pizzę jak z pizzerii)
- Gotowe ciasto wysmarować sosem pomidorowym – przepis
- Szparagi ugotować al dente w osolonej wodzie. Więcej o szparagach: Szparagi – przepisy. Jak obierać, gotować?
- Mozzarellę pokroić w plasterki i ułożyć na pizzy, następnie położyć szparagi i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- Piec pizzę przez ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200C. Po upieczeniu ostudzić pizzę na kratce, ozdobić listkami bazylii. Smacznego.
Świetne zestawienie!:)
Wygląda fantastycznie! Muszę zamówić sobie jaką podstawową pizzę z Dominium (ich ciasta od lat nie mogę “podrobić”) i dodać szparagi :)
Wygląda fantstycznie :) kusi i to bardzo ;-)
Pozdrawiam!!
świetnie wygląda!:)
A ja dziś pirwszy raz zakupiłam szparagi:) Coś trzeba z nimi pomyśleć:) Pizza świetnie wygląda:)
Nie ma to jak pizza:)
pięknie się prezentuje:)
wygląda jak obrazek :) aż szkoda jeść!
Uwielbiam domową pizzę ;) Ta Twoja wygląda bardzo smakowicie !