Nie ma to jak domowe hamburgery z pysznymi kotletami z wołowiny i rozpływającym się w ustach serkiem – a do tego krucha sałata lodowa, cebulka i ogórek!
Składniki
- Czerwona cebula
- Ogórek kiszony
- Bułka do hamburgerów przepis znajdziesz na blogu
- Kotlety wołowe przepis znajdziesz na blogu
- Masło opcjonalnie
- Serek topiony w plastrach
- Musztarda
- Upiec bułki do hamburgerów wg przepisu tutaj: Bułki z sezamem do hamburgerów wg Marthy Stewart
- Usmażyć mielone kotlety z wołowiny wg przepisu tutaj: Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów
- Cebulę pokroić w piórka, a ogórki w plasterki.
- Bułki podgrzewamy, smarujemy masełkiem (można pominąć ten krok), kładziemy podgrzany kotlet.
- Następnie nakładamy plasterek sera, ogórki, sałatę. Smarujemy musztardą lub sosem musztardowym do hamburgerów, kładziemy czerwoną cebulę i całość przykrywamy górą bułki. Smacznego!
Wygląda przepysznie.
Wygląda na przepyszny!:)
uwielbiam!:) na pieczenie bułek przeważnie jestem za leniwa:P
domowy fast food zawsze spoczko :)
pysznie wygląda lepiej niż z McDonalda:D a na pewno zdrowiej:)