Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym

Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pyszne młode ziemniaczki w ziołowej marynacie – upieczone na grillu.

Składniki

  • Młode ziemniaki kilka sztuk
  • Oliwa z oliwek pół szklanki
  • Sól szczypta
  • Tymianek suszony do smaku
  • Papryka chilli w proszku do smaku
  • Pieprz kolorowy do smaku
  • Sos szczypiorkowy z czerwoną cebulą zobacz przepis na sos

Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym

Wykonanie:

  1. Przygotować sos wg przepisu: Sos cebulowo-szczypiorkowy
  2. Ziemniaki porządnie wyszorować szczotką lub druciakiem. Pokroić w ćwiartki.
  3. Włożyć je do miski, polać oliwą, dodać sól, świeżo zmielony pieprz, tymianek i ostrą paprykę. Wszystko wymieszać dokładnie, by ziemniaki przeszły ziołami. Odstawić na 15 minut.
  4. Ziemniaki można piec na zwykłym grillu lub elektryczny przez ok. 20 minut (sprawdzić po tym czasie czy są już miękkie w środku).
  5. Gotowe ziemniaki podawać ze schłodzonym sosem cebulowym .

Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym
Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

23 odpowiedzi na “Chrupiące, grillowane ziemniaczki z sosem cebulowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.