Słodko-pikantna surówka do obiadu.
Składniki
- Kapusta pekińska mała
- Marchew 1 średniej wielkości
- Ogórek kiszony 2 ogórki
- Majonez 1 łyżka
- Sos słodko-pikantny Tao Tao 1 łyżka
Wykonanie:
- Kapustę umyć, osuszyć, poszatkować.
- Marchewkę zetrzeć na średnich oczkach.
- Ogórki pokroić w kostkę.
- Całość wrzucić do jednej miski, dodać majonez i sos słodko-pikantny, wymieszać. Smacznego!
Pyszności, jak zwykle ;)
dokładnie, pekińska w takiej odsłonie z pewnością jest wyborna:)
mm w pikantnej odsłonie też musi być super ;)
uwielbiam takie suróweczki :)
Szkoda, że nie mam tego sosu i kiszonych ogórków, zaraz bym sobie zrobiła, bo akurat końcówka kapusty pekińskiej leży w lodówce :)
Zawsze możesz ten kawałek podjechać do mnie ;D