By cukinia była giętka i jędrna – po pokrojeniu wystarczy sparzyć ją wrzątkiem, a następnie wrzucić do wody z lodem, a na koniec dokładnie odsączyć z wody.
Składniki
- Cukinia 1 średniej wielkości
- Mix sałat
- Liście botwinki kilka liści
- Ser camembert 2 krążki (używałam tych 75g)
- Oliwa z oliwek
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Tymianek
Wykonanie:
- Za pomocą szerokiej obieraczki do warzyw pociąć cukinię na podłużne, cienkie plasterki.
- Mieszankę sałat osuszyć, wsypać do miski, dodać liście botwinki oraz plasterki cukinii.
- Wszystkie składniki posyp odrobiną soli, skrop oliwą i wymieszaj.
- Ser camembert krótko zgrillować (ok. 3 minuty), pokroić na kawałeczki, dodać do sałatki. Posypać świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem. Podawać od razu. Smacznego!
mmm…moje smaki….:)
Wygląda pysznie i zdrowo.
pozdrawiam
ej, jak ona pięknie wygląda, na prawdę! Taka zielona, zdrowa, mniaaam :)
pysznie wygląda:)
uwielbiam takie sałatki! :)