Lato w pełni, wszędzie upały, więc warto spożywać duże ilości płynów i owoców zawierających spore ilości wody.
Pomysł na takie podanie sałatki zaczerpnęłam od Kuchni szeroko otwartej .
Składniki:
- Arbuz
- Mięta kilka listków
- Melon
- Maliny kilka
- Miód
Wykonanie:
- Melona przeciąć na pół, usunąć pestki, a za pomocą łyżki do drążenia owoców wydrążyć kulki z miąższu melona. Kulki odłożyć do miseczki obok, a resztę miąższu owocu wydrążyć tak, by pozostawić 1cm brzeg od skórki, tworząc w ten sposób ‘miskę’. Brzegi ponacinać w ‘ząbki’ – tak jak na załączonych zdjęciach.
- Z arbuza również wydrążyć kulki.
- Wszystkie owoce (maliny, kulki z arbuza i melona) wrzucić do wcześniej wydrążonych miseczek z melona. Całość polać 1-2 łyżkami płynnego miodu, ozdobić miętą. Smacznego!
pięknie wygląda
Bardzo ładnie się prezentuje :)
o mamo, jaka genialna na dzisiejszy dzień, gdzie w cieniu mamy 40C:D:D:D
owoce zawsze i wszędzie
:))
Piękna, pomysłowa… Je się po prostu oczami. Do tego owoce, te, które uwielbiam. Wielki plus za staranność. Pozdrawiam serdecznie!
porywam tę miseczkę!