Wizualnie – totalna klapa ;p Nie wyszło mi to estetycznie ani trochę, ale musicie uwierzyć mi na słowo, że smakuje o niebo lepiej niż wygląda ;)
Pomysł na danie zaczerpnęłam z Kuchni Lidla, ale wprowadziłam pewne zmiany i różni się on nieco od oryginału składnikami.
Składniki
- Pierś kurczaka 4 pojedyńcze piersi
- Ser żółty 4 plasterki
- Salami chorizo 16 plasterków
- Masło
- Płatki kukurydziane z miodem i orzeszkami
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
Wykonanie:
- Piersi kurczaka oczyścić, umyć, rozbić tłuczkiem na plastry. Doprawić solą i pieprzem.
- Na każdą pierś położyć po plasterku sera, po 3-4 plasterki salami chorizo i za pomocą folii spożywczej zrolować roladki.
- Na patelni rozpuścić masło.
- Płatki kukurydziane zmiażdżyć na drobniejsze.
- Roladki doprawić z wierzchu solą i pieprzem, następnie przełożyć do naczynia z pokruszonymi płatkami i za pomocą pędzelka posmarować je rozpuszczonym masłem, jednocześnie obtaczając je w płatkach.
- Ułożyć roladki drobiowe w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C (góra/dół) na 25-30 minut.
Skądże. Dlaczego uważasz, że totalna klapa? Wizualnie wyszło ładnie. Nawet ładniej niż u mnie niekiedy :D
już mi ślinka leci :))))))
najważniejsze, że było pysznie, a i wygląda nieźle!:)
jakie pyszności:)ślinka mi cieknie:) pięknie wygląda, to danko!
Nie gadaj głupot! Wygląda bardzo smakowicie:)
No niestety nie wyszło wizualnie tak, jakbym chciała ;p
ale pyszności niedzielne nam tu serwujesz :))
jak to nie wygląda estetycznie? jadłabym! i to z wielkim smakiem :)