Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Dodatki
  • Mozzarella 150g
  • Szynka parmeńska kilka plasterków
  • Pomidorki koktajlowe kilka
  • Czarne oliwki kilka
  • Rukola garść
  • Składniki na ciasto do pizzy https://kulinarneprzeboje.pl/2013/02/03/domowa-pizza-ciasto-na-pizze-jak-z-pizzerii-przepis-podstawowy-hausgemachte-pizza-das-grundrezept/
  • Sos do pizzy https://kulinarneprzeboje.pl/2013/08/04/sos-pomidorowy-do-pizzy/

DSC08722

Wykonanie:

  1. Przygotować ciasto na pizzę (link do przepisu) – bez pieczenia.
  2. Przygotować sos do pizzy (link do przepisu)
  3. Mozzarellę pokroić w plasterki, a oliwki i pomidorki na pół.
  4. Nagrzać piekarnik do temp. 250C.
  5. Gotowe ciasto na pizzę uformować w okrągłe placki, ułożyć na blaszce, przykryć ściereczką i odstawić na 15-20 minut do ‘napuszenia’. Następnie wysmarować ciasto sosem, nałożyć mozzarellę, pomidorki i oliwki. Wstawić do piekarnika na ok. 10-15 minut.
  6. Pod koniec pieczenia dołożyć do pizzy szynkę i wstawić na kolejne 5 minut do piekarnika, by ciasto się zarumieniło i było chrupiące na spodzie i brzegach.
  7. Ozdobić pizzę garścią rukoli. Smacznego!
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

11 odpowiedzi na “Pizza z rukolą, szynką parmeńską, oliwkami i mozzarellą

  1. nat says:

    Dzisiaj przygotowuje pizzę z Twojego przepisu po raz drugi, za pierwszym razem wyszła przepyszna:) Wszyscy chwalili i prosili o przepis:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.