Indyk w sosie kurkowym
Obiad

Indyk w sosie kurkowym

Składniki

  • Sznycle z indyka kilka sznycli
  • Pieprz do smaku
  • Papryka słodka do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Składniki na sos:
  • Kurki 0,5kg
  • Cebula 1 średnia cebula
  • Masło kilka łyżek
  • Czosnek 3-4 ząbki
  • Śmietana kremówka 30% 100ml
  • Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki
  • Natka pietruszki
  • Cytryna sok z cytryny
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Indyk w sosie kurkowym propozycja podania

Wykonanie:

  1. Przygotować sos z kurek wg przepisu: Sos z kurek ( kurkowy )
  2. Indyka pokroić na kawałeczki, posypać pieprzem oraz papryką słodką, skropić oliwą. Podsmażyć lekko na patelni. Ewentualnie doprawić solą.
  3. Zalać całość sosem kurkowym i jeszcze chwilę podusić pod przykryciem (ok. 1 min).
  4. Gotowe danie posypać natką pietruszki. Smacznego!

Indyk w sosie kurkowym podany na ciemnym talerzu

5 / 5 ( 13 głosów )

7 thoughts on “Indyk w sosie kurkowym”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here