Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem

Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Składniki

  • Mozzarella 150g
  • Kurczak wędzony 200g
  • Brokuł 1 brokuł, 500g
  • Ciasto francuskie 1 opakowanie, 275g
  • Jajko 3 jajka
  • Mleko 70ml
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem

Wykonanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 200℃
  2. Ciasto francuskie wyłożyć na blaszce do tarty. Nakłuć je widelcem. Zostawić kawałek ciasta do zrobienia “paseczków”.
  3. Podpiec ciasto w piekarniku przez ok. 15 minut.
  4. Mozzarellę pokroić w plasterki, a kurczaka w kostkę.
  5. Brokuł ugotować al dente na parze.
  6. Jajko zmiksować wraz z mlekiem, doprawić solą i pieprzem.
  7. Na podpieczone ciasto wyłożyć mozzarellę, kurczaka oraz brokuły. Polać masą jajeczno-mleczną. Wierzch tarty ozdobić paseczkami z ciasta francuskiego. Piec w piekarniku w temp. 200C przez ok. 20 minut.
  8. Podawać z sosem czosnkowym lub słodko-kwaśnym. Smacznego!

Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Tarta z ciasta francuskiego, z brokułem, mozzarellą i wędzonym kurczakiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.