Przepis na te muffiny cytrynowe pochodzi z książki Magdy Gessler pt. “Kocham gotować”.
Składniki
- Mąka pszenna tortowa 300g
- Cukier 3/4 szklanki
- Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
- Skórka cytryny 2 łyżki potartej skórki cytryny
- Cukier waniliowy 1 opakowanie
- Sól szczypta
- Kefir 200ml
- Jajko 2 jajka
- Masło pół kostki
Wykonanie:
- Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny.
- W drugiej misce łączymy jajka, kefir i roztopione masło. Tak przygotowaną masę przelewamy do miski z suchymi produktami. Wszystko mieszamy.
- Ciasto nakładamy do formemek na muffinki i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200C.
- Pozostawiamy babeczki do całkowitego wystygnięcia.
Ile mufinek wychodzi z tego przepisu?
Właśnie upiekłam są naprawde pycha :)
Pycha!!!! Nie to, że pysznie wyglądają to jeszcze mniam mniam…
wyglądają przepysznie!!
mniam mniam:) Na pewno wypróbuję przepis:)
pysznie się prezentują:D