Gulasz z serduszek drobiowych – pyszny gulasz drobiowy w sosie śmietanowym.
Gulasz z serduszek drobiowych – Składniki
- Serduszek z kurczaka 1kg (przed oczyszczeniem)
- Cebula 1 duża cebula
- Olej 3 łyżki
- Bulion 200ml
- Ziele angielskie 3 ziarenka
- Liść laurowy 1 liść
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Mąka 1 łyżka
- Gęsta śmietana 18% 200ml
Gulasz z serduszek drobiowych – Wykonanie:
- Serduszka oczyścić z tłuszczu i naczyń krwionośnych. Opłukać i odsączyć na sicie.
- Cebule obrać, drobno pokroić.
- Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić serduszka i podsmażyć. Dodać cebulę i smażyć, by się zeszkliła. Wlać bulion, dodać ziele angielskie i liść laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić solą i pieprzem.
- Mąkę rozrobić ze śmietaną, i wlewać stopniowo do serduszek, mieszając. Smacznego!
Mniam, ale bym tak sobie pojadla, gdyby jeszcze ktos mi to ugotowal hehe:)
hehe a ja mam akurat serduszka w lodówce:d
ciekawy pomysł:)
Bardzo taki lubię :)
często u nas gości na obiad!