Sałatka z tuńczykiem, ryżem, kukurydzą i wędzonym serem sprawdzi się zarówno jako sałatka na święta, czy też jako sałatka na imprezę.
Sałatka z tuńczykiem i ryżem – Składniki
- Ryż 1 woreczek (100g)
- Tuńczyk 2 puszki tuńczyka w kawałkach
- Kukurydza 1 puszka
- Por 1 mała sztuka
- Majonez 3 czubate łyżki
- Ser wędzony 120g
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
Sałatka z tuńczykiem i ryżem – Wykonanie:
- Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli.
- Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
- Por kroimy wzdłuż na pół, a następnie w plasterki (powstaną półksiężyce).
- Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski, dodajemy majonez. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki, do schłodzenia. Można jeszcze doprawić sałatkę solą i pieprzem.
hmmm wygląda przepysznie i na pewno tak też smakuje;)