Surówka z białej kapusty i koperku

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pyszna surówka do obiadu: Surówka z białej kapusty i koperku!

Surówka z białej kapusty i koperku – Składniki

  • Biała kapusta 500g
  • Koperek 2 pęczki
  • Cytryna sok z połowy cytryny
  • Pieprz do smaku
  • Sól do smaku
  • Jogurt grecki 2 czubate łyżki
  • Majonez 1 czubata łyżka
  • Cukier 1 łyżeczka

20140411_210318

Surówka z białej kapusty i koperku – Wykonanie:

  1. Białą kapustę umyć, osuszć.
  2. Następnie kapustę poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach (najlepiej szatkownicą – w kilka sekund kapusta będzie ładnie poszatkowana). Posypać poszatkowaną kapustę solą, przemieszać i odstawić na 20 minut, by nieco zmiękła.
  3. Koperek posiekać, dodać do kapusty.
  4. Dodać 2 pełne łyżki jogurtu greckiego, łyżkę majonezu, łyżeczkę cukru oraz sok z cytryny. Doprawić pieprzem do smaku, wymieszać. Smacznego!

Więcej przepisów na surówki znajdziecie pod tym tagiem: Sałatki i surówki – przepisy


20140411_210429

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Surówka z białej kapusty i koperku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.