Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Pyszna i chrupiąca sałatka z tuńczykiem, czerwoną fasolą i ryżem. Idealna sałatka na urodziny, imieniny, Sylwestra, czy jakąkolwiek inną imprezę ;)

Składniki

  • Tuńczyk w kawałkach, 1 puszka
  • Ryż 100g
  • Czerwona fasola 1 puszka
  • Czerwona papryka 1 sztuka
  • Zielona papryka 1 sztuka
  • Kukurydza 1 puszka
  • Cebula 1 mała
  • Musztarda miodowa 2 czubate łyżeczki
  • Jogurt grecki 2 czubate łyżki
  • Majonez 2 czubate łyżki
  • Sól do smaku
  • Pieprz czarny świeżo mielony, do smaku

20140802_193520

Wykonanie:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  2. Kukurydzę oraz czerwoną fasolę odsączyć, przepłukać.
  3. Obie papryki pokroić w kostkę.
  4. Cebulę drobno posiekać.
  5. Tuńczyka odsączyć z zalewy.
  6. Wszystkie składniki wrzucić do miski, dodać jogurt grecki, majonez i musztardę, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Odstawić do lodówki, by smaki się przegryzły.

20140802_203116

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 odpowiedzi na “Sałatka z tuńczykiem, ryżem i czerwoną fasolą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.