Proste i szybkie roladki drobiowe z pieczarkami.
Składniki
- Piersi z kurczaka 3 pojedyncze sztuki
- Pieczarki 500g
- Boczek parzony 150g
- Cebula 1 duża
- Pieprz czarny do smaku
- Sól do smaku
- Papryka czerwona słodka
- Olej rzepakowy do smażenia
Wykonanie:
- Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
- Boczek pokroić w kosteczkę.
- Cebulę obrać i posiekać drobno.
- Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, podsmażyć boczek z cebulą. Na koniec dodać pieczarki i smażyć na dużym płomieniu aż woda z grzybów odparuje.
- Piersi rozklepać (uważać, by nie podziurawić mięsa). Doprawić z obu stron solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Nałożyć farsz z pieczarek i zawinąć roladki.
- Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć roladki drobiowe z obu stron do zarumienienia. Następnie wlać ok. 20ml wody, przykryć patelnię wieczkiem i podusić roladki kilka minut (aż mięso w środku nie będzie surowe), odparować nadmiar wody. Kroić roladki w paski po uprzednim lekkim ostudzeniu mięsa. Smacznego!
bardzo lubię ;)
świetnie wyszło. musi być pyszne.
na kanapki :)