Makaron spaghetti z pesto bazyliowym

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Makaron spaghetti z domowym pesto bazyliowym, orzeszkami pinii i parmezanem.

Składniki

  • Makaron spaghetti ok. 200-250g
  • Olej rzepakowy 2 łyżki
  • Sól szczypta
  • Parmezan mały kawałek
  • Domowe pesto bazyliowe Przepis: https://kulinarneprzeboje.pl/2014/09/11/pesto-bazyliowe/
  • Bazylia kilka świeżych listków do ozdoby
20140911_173746


Wykonanie:

  1. Przygotować pesto. Wszystkie składniki na domowe pesto bazyliowe znajdziecie w notce pt,: Pesto bazyliowe.
  2. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
  3. Miękki makaron przecedzić, wrzucić na talerz. Dodać kilka łyżek pesto i wymieszać. Wierzch posypać startym parmezanem. Udekorować świeżymi listkami bazylii. Smacznego.
  4. Do podstawowej wersji makaronu z pesto można dodać np. kawałki upieczonego lub usmażonego kurczaka.
Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Makaron spaghetti z pesto bazyliowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.