Makaron spaghetti z domowym pesto bazyliowym, orzeszkami pinii i parmezanem.
Składniki
- Makaron spaghetti ok. 200-250g
- Olej rzepakowy 2 łyżki
- Sól szczypta
- Parmezan mały kawałek
- Domowe pesto bazyliowe
- Bazylia kilka świeżych listków do ozdoby
Wykonanie:
- Przygotować pesto. Wszystkie składniki na domowe pesto bazyliowe znajdziecie w notce pt,: Pesto bazyliowe.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
- Miękki makaron przecedzić, wrzucić na talerz. Dodać kilka łyżek pesto i wymieszać. Wierzch posypać startym parmezanem. Udekorować świeżymi listkami bazylii. Smacznego.
- Do podstawowej wersji makaronu z pesto można dodać np. kawałki upieczonego lub usmażonego kurczaka.
O! Uwielbiam makarony, a tym bardziej spaghetti. Mogłabym codziennie jeść z różnymi pestami. :)
Moje ulubione:-)