Mizeria do obiadu inaczej, z dodatkiem rzodkiewki i szczypiorku
Bez kategorii

Mizeria inaczej

Kuchnia : Polska

Mizeria inaczej, czyli ogórki z rzodkiewką i szczypiorkiem. Narzeczony się odchudza, więc porcja śmietany jest minimalna :) Spokojnie można zwiększyć jej ilość ;-)

 

Mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem – Składniki:

  • 540g ogórków
  • 100g rzodkiewki
  • szczypiorek
  • 40ml śmietany 12% zwykłej
  • 1 łyżeczka octu
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • pieprz, sól

 

Mizeria z rzodkiewką i szczypiorkiem – Wykonanie:

  1. Ogórki obrać, zetrzeć na tarce lub pokroić w plasterki. Posolić. Odstawić na kilka minut, a następnie zlać nadmiar wody.
  2. Rzodkiewki pokroić w plasterki.
  3. Szczypiorek posiekać.
  4. Śmietanę wymieszać z octem i cukrem.
  5. Wszystko wrzucić do jednej miseczki, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!
5 / 5 ( 1 głosów )

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here