Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut!

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek, której przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut :) A potem wkładamy do piekarnika i po 10-15 minutach możemy zajadać się już pysznymi przekąskami :) Można je podawać z ulubionymi sosami lub wcinać same bez niczego – bo tak też smakują idealnie! :)

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Składniki:

  • 300g ciasta francuskiego
  • majonez
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, bazylia (do smaku)
  • 60g sera żółtego
  • 3-4 pieczarki

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – Wykonanie:

  1. Rozwinąć płat ciasta francuskiego i złożyć go na pół. Lekko docisnąć, by warstwy się ze sobą zlepiły. Następnie taki płat podzielić na 6 prostokątów. Posmarować każdy cienką warstwą majonezu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, bazylią i czosnkiem.
  2. Ser zetrzeć na tarce i posypać nim każdy prostokąt.
  3. Na serze poukładać pokrojone w plasterki pieczarki (o grubości ok. 4-5mm). Ponownie posypać odrobiną soli i pieprzu.
  4. Ułożyć prostokąty z ciasta francuskiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić całość do piekarnika nagrzanego do 190st.C i piec przez ok. 10-15 minut do zarumienienia (czasami czas pieczenia należy wydłużyć – wszystko zależy od mocy piekarnika – wyznacznikiem końca pieczenia jest odpowiednie zarumienienie).
  5. Takie przekąski można podawać z ulubionymi sosami lub posypane świeżymi ziołami. Smacznego!
  6. Może zainteresują Was również inne przepisy na przekąski, które znajdziecie tutaj: Przekąski na imprezę

Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

2 odpowiedzi na “Przekąska z ciasta francuskiego i pieczarek – w 5 minut!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.