Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – to pyszna, chrupiąca sałatka, idealna jako dodatek do obiadu :) Natknęłam się na nią na stronie smaczny.pl, a że lubimy seler naciowy i chrupiące sałatki, to postanowiłam wypróbować przepis :) Jeśli też lubicie intensywny smak selera połączony z chrupiącą rzodkiewką i jabłuszkiem, to polecam Wam również wypróbować ten przepis :)

Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewki (ok. 125g, waga bez liści)
  • 2 jabłka (ok. 320g, waga przed obraniem i wydrążeniem gniazd nasiennych)
  • 4 gałązki selera naciowego (ok. 200g)
  • 2 łyżki majonezu
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego

Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – Wykonanie:

  1. Seler naciowy umyć, osuszyć i pokroić w paseczki.
  2. Rzodkiewki oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę.
  3. Jabłko obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i wymieszać.
  4. Do miski wrzucić wszystkie składniki na sałatkę (seler, rzodkiewkę i jabłko), dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać. Smacznego!


Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.