Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween.

Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie ciekawym wizualnie urozmaiceniem na nie jednej imprezie :)


Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – Składniki:

  • 5 pomarańczowych papryk
  • ulubiona sałatka – ja akurat nadziewałam sałatką z makaronem chińskim, ale możecie ją podmienić na jakąś inną, Waszą ulubioną.

Moje składniki na wypełnienie paprykowych “dyń”:

  • 1 paczka makaronu chińskiego (można użyć sojowego lub ryżowego) (100g)
  • 1 duży ogórek szklarniowy (ok. 390g)
  • 1 paczka surimi (paluszków krabowych) (250g) (lub 2 paczki, jeśli mamy opakowania po 125g)
  • 6 czubatych łyżek majonezu
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżeczka soku z cytryny

papryka nadziewana sałatką

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – Wykonanie:

    1. Wszystkie papryki dokładnie umyć, osuszyć.
    2. Przygotować sałatkę. U mnie to sałatka z tego przepisu: Sałatka z surimi i makaronem chińskim, ale do wypełnienia środka papryk można użyć jakiejkolwiek, innej, ulubionej sałatki.
    3. W każdej papryce odciąć “wieczko”, wydrążyć gniazda nasienne. Za pomocą dość ostrego noża wyciąć w papryce oczka, nosek i buźkę. Ponadziewać papryki wcześniej przygotowaną sałatką. Smacznego! :)

 

Więcej przepisów na imprezę znajdziecie tutaj:


Podziel sięShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.