Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween.

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – osobiście tego święta nie obchodzę, ale forma podania dania na pewno będzie ciekawym wizualnie urozmaiceniem na nie jednej imprezie :)


Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – Składniki:

  • 5 pomarańczowych papryk
  • ulubiona sałatka – ja akurat nadziewałam sałatką z makaronem chińskim, ale możecie ją podmienić na jakąś inną, Waszą ulubioną.

Moje składniki na wypełnienie paprykowych “dyń”:

  • 1 paczka makaronu chińskiego (można użyć sojowego lub ryżowego) (100g)
  • 1 duży ogórek szklarniowy (ok. 390g)
  • 1 paczka surimi (paluszków krabowych) (250g) (lub 2 paczki, jeśli mamy opakowania po 125g)
  • 6 czubatych łyżek majonezu
  • 1 pęczek koperku
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżeczka soku z cytryny

papryka nadziewana sałatką

Papryka nadziewana sałatką, czyli papryki “Dynie” na Halloween lub inną imprezę – Wykonanie:

    1. Wszystkie papryki dokładnie umyć, osuszyć.
    2. Przygotować sałatkę. U mnie to sałatka z tego przepisu: Sałatka z surimi i makaronem chińskim, ale do wypełnienia środka papryk można użyć jakiejkolwiek, innej, ulubionej sałatki.
    3. W każdej papryce odciąć “wieczko”, wydrążyć gniazda nasienne. Za pomocą dość ostrego noża wyciąć w papryce oczka, nosek i buźkę. Ponadziewać papryki wcześniej przygotowaną sałatką. Smacznego! :)

 

Więcej przepisów na imprezę znajdziecie tutaj:


Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Papryka nadziewana sałatką. Papryki a’la dynie Halloween.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.