Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – pyszna i szybka sałatka, składająca się z niewielkiej ilości składników :)
Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – Składniki:

  • 1 główka (ok. 800g) małej kapusty pekińskiej (po usunięciu twardych części zostało mi ok. 400g liści kapusty)
  • 1 puszki kukurydzy (ok. 285g po odsączeniu zalewy)
  • 2 puszki tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (2 razy po ok. 98g po odsączeniu z sosu)
  • 1 łyżki jogurtu naturalnego gęstego
  • 3-4 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej łagodnej (opcjonalnie)
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską – Wykonanie:

  1. Kapustę pozbawić białych, twardych części. Resztę poszatkować dość drobno. Wrzucić do miski.
  2. Tuńczyka odsączyć z sosu.
  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
  4. Tuńczyka i kukurydzę wrzucić do miski z kapustą, dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę (opcjonalnie), wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!

Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki przepisy

Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Jedna odpowiedź na “Sałatka z tuńczykiem i kapustą pekińską

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.