Przejdź do treści
Składniki
- Jajko 5 jajek
- Kiszony ogórek 1 ogórek
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku
- Ser żółty 80-100g
- Majonez 2 łyżeczki
- Musztarda 1 łyżeczka
- Kiełki brokuła do ozdoby
- Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. Pokroić w drobną kosteczkę lub zmiksować w blenderze na gładką masę).
- Ogórek pokroić w kostkę.
- Jajka wrzucić do miseczki, dodać majonez, ogórek odsączony, musztardę oraz ser. Wszystko razem wymieszać.
- Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
- Pastę jajeczną polecam podawać z pysznymi domowymi bułeczkami, na które przepis znajdziecie tutaj: Domowe bułki wrocławskie (poznańskie)
Niezła, myślę że do świeżo upieczonego chlebka to rarytasik :)
pyszna klasyka:) dawno nie robiłam i ostatnio za mną chodzi:)
uwielbiam pastę zawsze i wszędzie!:)
Pastę jajeczną uwielbiam w każdej postaci! :))
Klasyczna i pyszna, mniam :D Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
dawno nie jadłam pasty jajecznej, aż mi ślinka pociekła:)
pysznie wygląda:)
mmmm … idealna do świeżego chleba!