Surówka z białej kapusty, marchewki, szczypiorku i koperku (z musztardą)
Składniki
Biała kapusta 200g
Marchew 1 duża marchew
Szczypiorek 1 pęczek
Koperek 1 pęczek
Musztarda 1 łyżeczka
Olej z pestek winogron 2 łyżki
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Cukier do smaku
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na ok. 30 minut, by zmiękła.
Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
Koperek i szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, dodać olej z pestek winogron, wymieszać. Dodajemy musztardę, doprawiamy solą i pieprzem, wymieszać. Dodać cukier do smaku, wymieszać. Smacznego!
O yeh are u a cook, u really no how to do it the salad is very nice
bardzo lubię tę sałatkę,często ją robię
Mniam dzisiaj też taką robiłam
bardzo wiosenna i apetyczna ;)
zdrowa, pyszna suróweczka!
to lubię ;D
uwielbiam takie sałateczki!kojarzą mi się z wakacjami nad morzem :)