Babeczki z marmoladą różaną

Babeczki z marmoladą różaną

Składniki

  • na ok. 12 sztuk
  • Jajko 2 jajka
  • Cukier 150g
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Maślanka 1 szklanka
  • Olej 1/4 szklanki
  • Mąka 1 i 3/4 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Marmolada różana 12 małych łyżeczek
  • Cukier puder

Babeczki z marmoladą różaną

Wykonanie:

  1. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
  2. Jajka ubić z cukrami na lśniąca masę. Wlać maślankę i olej, wymieszać łyżką. Następnie stopniowo dodawać mąkę (można znów ją przesiać) i delikatnie mieszać łyżką lub szpatułką, by nie powstały grudki.
  3. Formę na babeczki wyłożyć papilotkami, nałożyć łyżkę ciasta, łyżeczkę marmolady różanej i ponownie łyżkę ciasta.
  4. Piec ok. 20-25 minut w 200C. Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem. Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 odpowiedzi na “Babeczki z marmoladą różaną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.