Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler

Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler

Przepis na te muffiny cytrynowe pochodzi z książki Magdy Gessler pt. “Kocham gotować”.

Składniki

  • Mąka pszenna tortowa 300g
  • Cukier 3/4 szklanki
  • Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
  • Skórka cytryny 2 łyżki potartej skórki cytryny
  • Cukier waniliowy 1 opakowanie
  • Sól szczypta
  • Kefir 200ml
  • Jajko 2 jajka
  • Masło pół kostki
Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler

Wykonanie:

  1. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i skórkę z cytryny.
  2. W drugiej misce łączymy jajka, kefir i roztopione masło. Tak przygotowaną masę przelewamy do miski z suchymi produktami. Wszystko mieszamy.
  3. Ciasto nakładamy do formemek na muffinki i pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 200C.
  4. Pozostawiamy babeczki do całkowitego wystygnięcia.

Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Cytrynowe muffiny wg Magdy Gessler

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.