Desernik – czyli szybki i prosty deser z twarogu :)
Desernik z winogronami – Składniki:
- 1kg twarogu w wiaderku
- Winogrona – ok. 30 sztuk
- Galaretka agrestowa – 3 opak.
- Wrzątek 300ml
- Cukier – 10 łyżek
Desernik z winogronami – Wykonanie:
- Winogrona umyć, osuszyć.
- Galaretki agrestowe wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać i odstawić do ostudzenia.
- Twaróg wymieszać z cukrem. Gdy galaretki już się ostudzą, dodać je do twarogu i mieszać do połączenia się w jednolitą masę.
- Do pucharków włożyć po kilka winogron. Zalać je masą serową. Odstawić do lodówki na kilka godzin, by masa stężała. Wierzch deseru można ozdobić owocami. Smacznego!
PROSTY I PYSZNY