Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym

Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym


Nie ma to jak domowe hamburgery z pysznymi kotletami z wołowiny i rozpływającym się w ustach serkiem – a do tego krucha sałata lodowa, cebulka i ogórek!

Składniki

  • Czerwona cebula
  • Ogórek kiszony
  • Bułka do hamburgerów przepis znajdziesz na blogu
  • Kotlety wołowe przepis znajdziesz na blogu
  • Masło opcjonalnie
  • Serek topiony w plastrach
  • Musztarda
  1. Upiec bułki do hamburgerów wg przepisu tutaj: Bułki z sezamem do hamburgerów wg Marthy Stewart
  2. Usmażyć mielone kotlety z wołowiny wg przepisu tutaj: Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów
  3. Cebulę pokroić w piórka, a ogórki w plasterki.
  4. Bułki podgrzewamy, smarujemy masełkiem (można pominąć ten krok), kładziemy podgrzany kotlet.
  5. Następnie nakładamy plasterek sera, ogórki, sałatę. Smarujemy musztardą lub sosem musztardowym do hamburgerów, kładziemy czerwoną cebulę i całość przykrywamy górą bułki. Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

5 odpowiedzi na “Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.