Farsz ze szpinaku z fetą i czosnkiem

Farsz szpinakowy z fetą


Farsz ze szpinaku z serem feta to super dodatek do naleśników, roladek mięsnych, jak i do makaronów, czy też pierogów.

Farsz szpinakowy z fetą – Składniki:

  • szpinak 400g (świeży lub mrożony)
  • ser feta 250g
  • gęsta śmietana 18% 2 łyżki
  • oliwa z oliwek lub masło (do smażenia)
  • czosnek 2-3 ząbki
  • sól
  • pieprz
Zielony farsz szpinakowy z fetą

Farsz szpinakowy z fetą – Wykonanie:

  1. Szpinak umyć, odsączyć i posiekać drobno.
  2. Na patelnię dodać łyżkę masła, wrzucić szpinak, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek (można dać więcej lub mniej czosnku – jak kto woli – ja daję standardowo 2-3 ząbki).
  3. Cały czas mieszać farsz ,by się nie przypalił. Smażyć aż do całkowitego odparowania wody. Dodać 2 łyżki gęstej śmietany. Mieszać. Ser feta pokruszyć, dodać do szpinaku, przemieszać.
  4. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego!
  5. Farsz idealnie nadaje się do roladek drobiowych, naleśników, pierogów, czy też dań z makaronem.

Zobacz przepis na: Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

11 odpowiedzi na “Farsz szpinakowy z fetą

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.