Przejdź do treści
Składniki
- Sznycle z indyka kilka sznycli
- Pieprz do smaku
- Papryka słodka do smaku
- Oliwa z oliwek
- Składniki na sos:
- Kurki 0,5kg
- Cebula 1 średnia cebula
- Masło kilka łyżek
- Czosnek 3-4 ząbki
- Śmietana kremówka 30% 100ml
- Gęsta śmietana 18% 3 czubate łyżki
- Natka pietruszki
- Cytryna sok z cytryny
- Sól do smaku
- Pieprz do smaku

Wykonanie:
- Przygotować sos z kurek wg przepisu: Sos z kurek ( kurkowy )
- Indyka pokroić na kawałeczki, posypać pieprzem oraz papryką słodką, skropić oliwą. Podsmażyć lekko na patelni. Ewentualnie doprawić solą.
- Zalać całość sosem kurkowym i jeszcze chwilę podusić pod przykryciem (ok. 1 min).
- Gotowe danie posypać natką pietruszki. Smacznego!

zapraszamy do rejestracji na http://katalogsmakow.pl/strona-glowna.3.html Wszelkie problemy prosimy zgłaszać na kontakt@katalogsmakow.pl Pozdrawiamy!
Uwielbiam kurki <3
wygląda przepysznie!
z kurkami, to ja miecho mogę sobie serwować codziennie:)manimmmmm
Musiał smakować wybornie ;)
uwielbiam mięsko w sosie grzybowym:) a kurki to jedne z moich ulubionych grzybów:)
Indyk jest mocno niedocenianym u nas mięsem, a szkoda, bo jest pyszny:)