Egzotyczny i kolorowy Jamajski drink zachwyca nie tylko smakiem, ale także i wyglądem. Jest to pyszny drink na bazie likieru kokosowego i białego rumu, dzięki któremu na chwilę możemy przenieść się myślami do ciepłych krajów.
Składniki:
- ok. 120 g kawałków ananasa, z puszki, odsączonych (u mnie były to 3 plasterki) + kawałek ananasa do ozdoby
- 120 ml soku pomarańczowego
- 60 ml białego rumu
- 30 ml likieru kokosowego, np. Malibu
- 20 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
- 30 ml syropu barmański Grenadine
- kilka kostek lodu
- kilka plasterków limonki do dekoracji

Przepis na jamajski drink:
- Ananasa odsączyć z syropu, przerzucić do blendera i zmiksować na jednolitą masę. Kolejno dodać 120 ml soku pomarańczowego, 60 ml białego rumu, 30 ml likieru kokosowego Malibu, 20 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki i krótko zmiksować. Przelać zawartość do wysokiej szklanki. Dodać kilka kostek lodu oraz 2-3 plasterki limonki. Na koniec, wlać po odwróconej łyżce, delikatnym strumieniem ok. 30 ml syropu barmańskiego Grenadine.
- Brzeg szklanki ozdobić kawałkami ananasa oraz plasterkiem limonki. Smacznego!
Jeśli szukacie imprezowych inspiracji na karnawał, to polecam wypróbować takie przepisy na drinki jak: Mojito oraz Drink żar tropików. To jedne z naszych imprezowych hitów, a zarazem klasyka gatunków, bo na pewno z takimi drinkami spotkaliście się już w niejednym klubie! :)

