Koktajl z melona, arbuza z dodatkiem miodu i kilku gałązek świeżej mięty
Koktajle, soki i inne napoje

Koktajl z arbuza i melona

Kuchnia : Polska

Kolejna propozycja na upalne dni: koktajl arbuzowo – melonowy

Składniki

  • Arbuz ok. 500g miąższu
  • Melon 1 melon
  • Miód 2 łyżki
  • Cytryna 1 sztuka
  • Mięta kilka gałązek świeżej mięty

Koktajl z arbuza i melona

Wykonanie:

  1. Kilka umytych gałązek mięty zalać wrzątkiem, przykryć talerzykiem do zaparzenia. Następnie odcedzić i ostudzić.
  2. Miąższ melona zmiksować z kilkoma listkami świeżej mięty i naparem z mięty, dodać do smaku sok z cytryny, rozlać do szklanek.
  3. Zmiksować miąższ arbuza z 2 łyżkami miodu, dolać do szklanki ze zmiksowanym melonem.
  4. Ozdobić świeżą mięta.
Rate this post

9 thoughts on “Koktajl z arbuza i melona”

  1. Jestem antyfanką miodu, czy takie cudo z cukrem będzie smakować również dobrze?

    PS. Kocham słodkości ^,^

    1. Zależy, czy lubisz tak bardzo słodkie jak ja :)) Jak widzisz w komentarzu wyżej, pewna osoba w ogóle nie dosładzała i było dla niej okej :) Dużo też zależy od tego na jak słodkiego arbuza natrafisz. Myślę, że powinnaś najpierw zrobić koktajl, posmakować go i wtedy ewentualnie dosłodzić cukrem :)

  2. Zrobiłam z połowy i wyszły 4 szklanki. Koktajl bardzo przyjemny, ale miód nie jest potrzebny. Przynajmniej w takiej ilości :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here