Kremy Słodkości

Krem budyniowy karpatkowy

Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów.

Krem budyniowy karpatkowy – Składniki:

  • 500ml mleka
  • 6 łyżek cukru
  • 1 opakowanie budyniu
  • 3 łyżki mąki tortowej
  • 200 g masła

Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie:

  1. Zagotować 350ml mleka.  W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać do momentu aż budyń zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.
  2. Masło zmiksować na puszystą masę, następnie dodawać stopniowo po łyżce budyniu, cały czas miksując. Całość należy miksować do czasu aż krem uzyska puszystą konsystencję.
5 / 5 ( 2 głosów )

7 thoughts on “Krem budyniowy karpatkowy”

  1. przepis znany, sprawdzony i pyszny:) jednak zapomniałaś dodać, że aby nie było w kremie grudek należy najpierw roztrzepać mikserem sam budyń a dopiero później dodawać masło.

      1. Mogę poprosić o przepis na krem budyniowy ze śmietanką?a jakie proporcje zrobić na fi 26 cm na przełożenia dwóch blatów i górę oraz boki tortów?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.