Krem budyniowy karpatkowy

Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów.

Krem budyniowy karpatkowy – Składniki:

  • 500ml mleka
  • 6 łyżek cukru
  • 1 opakowanie budyniu
  • 3 łyżki mąki tortowej
  • 200 g masła

Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie:

  1. Zagotować 350ml mleka.  W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać do momentu aż budyń zgęstnieje. Odstawić do wystudzenia.
  2. Masło zmiksować na puszystą masę, następnie dodawać stopniowo po łyżce budyniu, cały czas miksując. Całość należy miksować do czasu aż krem uzyska puszystą konsystencję.

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Krem budyniowy karpatkowy

  1. Basia :

    przepis znany, sprawdzony i pyszny:) jednak zapomniałaś dodać, że aby nie było w kremie grudek należy najpierw roztrzepać mikserem sam budyń a dopiero później dodawać masło.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.