Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną

Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną

Krem ten to połączenie mascarpone i kremówki . Idealnie nadaje się do muffinek , przypadł mi bardziej do gustu niż zwykły krem maślany , czy też zwykły krem śmietankowy.

Składniki

  • Serek mascarpone 250g
  • Śmietana kremówka 150g
  • Galaretka pół opakowania galaretki (45g) (dowolny smak) (ja użyłam pomarańczowej)
Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną

Wykonanie:

  1. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę.
  2. Następnie dodać mascarpone i połowę opakowania galaretki w proszku, zmiksować na małych obrotach i gotowe!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

23 odpowiedzi na “Krem do babeczek z mascarpone i śmietaną

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.