Do takich lodów najlepiej kupić odpowiednio słodkiego arbuza.
Polecam również notkę: Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy
Składniki
- Arbuz 500g
- Miód 4 łyżki
- Cytryna 3 łyżki soku z cytryny
Wykonanie:
- Arbuza pokroić na kawałki, w miarę możliwości pozbawić pestek. Wrzucić do miski.
- Dodać 3 łyżki soku z cytryny i 4 łyżki miodu. Miodu można dać nieco mniej jeśli arbuz sam w sobie jest dość słodki.
- Wszystkie składniki razem zmiksować, rozlać do foremek. Zamrozić.
- Polecam również notkę: Arbuz – właściwości, kalorie, przepisy
Smerfastyczne i lekkie, bardzo, bardzo efektowne… Pozdrawiam…
Uwielbiam arbuza, więc lody na pewno pyszne!
mój dwuletni synek jak zobaczył tak krzyknął “mniam mniam, daj, daj!”:D:D:D
potwierdzam” mniam mniam”;)
fajne te lody ;)
Muszę kupić foremki do lodów i zacznę szaleć;)
mmm :))