O mnie

Witam serdecznie na moim blogu kulinarnym!

Nazywam się Paulina Jarosz i jestem kulinarną pasjonatką amatorką. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się już od moich najmłodszych lat, gdy to uwielbiałam gotować wraz z babcią i mamą tradycyjne polskie potrawy. Zaś miłość do wszelkiego rodzaju wypieków zapewne odziedziczyłam po tacie, który był z zawodu cukiernikiem. To dzięki nim na blogu znajdziecie wiele tradycyjnych przepisów, przekazywanych u nas z pokolenia na pokolenie. Aczkolwiek moja babcia była mistrzynią w gotowaniu na ‘oko’, a ja zaś staram się Wam przekazać pomysły na dania z precyzją, co do grama :) Wracając jeszcze jednak do mojej przygody z gotowaniem, to w rodzinnym domu gotowałam raczej okazjonalnie. Dopiero po wyprowadzce na studia, 200 km od domu rodzinnego, zdana sama na siebie, zaczęłam gotować codziennie. Wtedy też co i rusz były telefony do babci i mamy z poradami, co jak ugotować. Najpierw spisywałam pomysły na kartce, ale one często się gubiły, więc w późniejszym czasie, w styczniu 2013 roku stworzyłam bloga, który był przechowywalnią rodzinnych przepisów. Z czasem jednak zaczęłam bawić się smakami i wymyślać nowe potrawy. Tak właśnie tworzyły się Kulinarne Przeboje. A skąd w ogóle taka nazwa bloga? Wymyśliła ją moja przyjaciółka, która stwierdziła, że każde danie, które zrobiłam i ona miała okazję je posmakować to kulinarny przebój ;) 

Jako, że jestem amatorką, to moje przepisy być może nie zawsze są zgodne ze sztuką kulinarną, ale na pewno zawsze są sprawdzone! Przepis pojawia się na blogu dopiero wtedy, gdy zasmakuje zarówno mojej rodzinie, jak i mi. Jeśli komuś nie przypadnie do gustu, to staram się go za jakiś czas ponownie wykonać, ale z modyfikacjami. I tak do skutku aż wszyscy będą z niego zadowoleni smakowo. Dopiero wtedy publikuję przepis na blogu, by też czytelnicy mogli z niego skorzystać. 

Jestem wdzięczna za wszelkie komentarze na blogu oraz na moim fanpage Kulinarne Przeboje, bo dzięki temu wiem, co Wam również zasmakowało, a nad czym mogłabym jeszcze popracować, by zadowolić większe grono osób. Bo wiadomo, ile osób, tyle gustów. Poza tym jesteście dla mnie inspiracją, gdy piszecie o swoich modyfikacjach danej potrawy. Są to dla mnie cenne wskazówki do tworzenia nowych dań. 

Jeszcze na sam koniec dodam, że gotowanie sprawia mi wielką frajdę. Kuchnia to miejsce, w którym się odstresowuję. Poza tym uwielbiam jeść, a jeszcze bardziej karmić innych i największą radość sprawia mi, gdy inni chwalą moje przepisy i proszą o dokładkę.

Osoby zainteresowane współpracą zachęcam do przejrzenia statystyk bloga umieszczonych w zakładce współpraca.