Dip ogórkowy na jogurcie greckim

Ogórkowy dip


Orzeźwiający dip z ogórkiem i miętą – w sam raz do potraw z grilla i smażonego mięska.

Składniki

  • Ogórek 1 świeży ogórek
  • Gęsty jogurt 300ml
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól szczypta
  • Mięta kilka listków świeżej mięty

Sos ogórkowy

Wykonanie:

  1. Ogórek obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
  2. Listki mięty posiekać drobno.
  3. Do miseczki wrzucić gęsty jogurt naturalny, pokrojonego ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekane listki mięty.
  4. Doprawić do smaku solą.
  5. Jeśli jogurt jest zbyt rzadki, a chcemy uzyskać gęsty dip, to możemy dodać 1-2 łyżeczki majonezu.

Ogórkowy dip

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

3 odpowiedzi na “Ogórkowy dip

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.