Orzeźwiający dip z ogórkiem i miętą – w sam raz do potraw z grilla i smażonego mięska.
Składniki
- Ogórek 1 świeży ogórek
- Gęsty jogurt 300ml
- Czosnek 2 ząbki
- Sól szczypta
- Mięta kilka listków świeżej mięty
Wykonanie:
- Świeży ogórek obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
- Listki świeżej mięty posiekać drobno.
- Do miseczki wrzucić gęsty jogurt naturalny, pokrojonego w kostkę świeżego ogórka, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno posiekane listki mięty.
- Doprawić do smaku solą.
- Jeśli jogurt jest zbyt rzadki, a chcemy uzyskać gęsty dip, to możemy dodać 1-2 łyżeczki majonezu.
wygląda pysznie ;) i bardzo orzeźwiająco :)
ogórkowy dip jest pyszny, ja zawsze ścieram ogórka do niego:)
mmmm :) lubię takie ogórkowe pyszności :)