Delikatny omlet z czterech jajek z dodatkiem kurek

Omlet z kurkami


Kocham kurki

Składniki

  • na 1 omlet – śr. patelni: 28cm
  • Jajko 4 jajka
  • Masło 2 łyżki do omletu
  • Masło 1 łyżka do smażenia
  • Sól do smaku
  • Pieprz opcjonalnie, do smaku
  • Kurki szklanka
  • Czosnek 1-2 ząbki

Delikatny omlet z kurkami

Wykonanie:

  1. Przygotować masę na omlet wg tego przepisu: Omlet – przepis podstawowy
  2. Na drugiej patelni rozpuścić masło, wrzucić dobrze oczyszczone kurki, przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony czosnek i smażyć chwilę, mieszając co jakiś czas.
  3. Na gładkiej patelni zacząć smażyć omlet.
  4. Kurki można nałożyć na smażący się omlet i przykryć je drugą połową omletu (a następnie zsunąć na talerz), bądź na gotowy już omlet nałożyć farsz z kurek. Smacznego!

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

7 odpowiedzi na “Omlet z kurkami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.