Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem


Łatwa i smaczna przekąska na imprezę . Jeszcze lepiej smakuje sosem czosnkowym!

Składniki

  • Ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Boczek parzony 2 opakowania, w plastrach
  • Sos słodko-kwaśny Thai lub słodko-pikantny Tao Tao
  • Jajko 1 żółtko
  1. Ciasto rozwinąć, posmarować sosem.
  2. Położyć pasek boczku.
  3. Pociąć w paski o szerokości około 1,5 – 2cm. Następnie każdy pasek przeciąć jeszcze na pół.
  4. Zawinąć w spiralki. Posmarować rozkłóconym żółtkiem. Ułożyć na papierze do pieczenia.
  5. Piec w 200C przez ok. 15 minut aż się zrumienią.

Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Paluszki z ciasta francuskiego z boczkiem

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.