Panierowany camembert z żurawiną – Chrupiąca panierka, rozpływający się w ustach camembert, przełamany smakiem żurawiny – uwielbiam <3
Panierowany camembert z żurawiną – Składniki:
- Ser Camembert
- Jajko
- Bułka tarta
- Żurawina ze słoiczka
- Olej rzepakowy
Panierowany camembert z żurawiną – Wykonanie:
- Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem.
- Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą.
- Zamoczyć camembert najpierw w jajku, potem w bułce i ponownie w jajku i bułce tartej.
- Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.
- Podawać na ciepło, polane żurawiną.
Ja panieruję w jajku i płatkach drożdżowych, a smażę, zamiast na biopaliwie rzepakowym -na maśle klarowanym.
ja lubię nie panierowany z dżemem truskawkowym pycha
Bardzo dobry, z ananasem rówież
Pychotka :)
Pycha, polecam :-)
Nie dosc,ze caly camembert to bomba kaloryczna to jeszcze go w panierke wrzucmy.Przesada.
Ostatnio widziałam w “Ewa Gotuje” serek camembert w folii aluminiowej, posypany lekko przesiekanymi orzechami włoskimi i pieczony ok 10 minut w piekarniku, podany z konfiturą żurawinową.
Pycha, coś dla miłośników camemberta, czyli dla mnie, w ,kuchni lidla, znalazłam przepis na zapiekankę śledziową z camembertem, muszę również wypróbować :)
Smakołyki:)
Ślicznie to wszystko razem wygląda!;)
Uwielbiam własnie z żurawiną.
kocham taki serek!:)
mmm pycha! uwielbiam:)
bardzo go lubie:)
uwielbiam:)
Bardzo lubię camembert na ciepło ;) i wcale mi nie przeszkadza, że to bomba kaloryczna!