Panierowany camembert z żurawiną
Dania z serem

Panierowany camembert z żurawiną

Panierowany camembert z żurawiną – Chrupiąca panierka, rozpływający się w ustach camembert, przełamany smakiem żurawiny – uwielbiam <3

Panierowany camembert z żurawiną – Składniki:

  • Ser Camembert
  • Jajko
  • Bułka tarta
  • Żurawina ze słoiczka
  • Olej rzepakowy
Panierowany camembert z żurawiną

Panierowany camembert z żurawiną – Wykonanie:

  1. Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem.
  2. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą.
  3. Zamoczyć camembert najpierw w jajku, potem w bułce i ponownie w jajku i bułce tartej.
  4. Smażyć z obu stron na niewielkiej ilości oleju na złoty kolor.
  5. Podawać na ciepło, polane żurawiną.

Panierowany camembert z żurawiną

Rate this post

16 thoughts on “Panierowany camembert z żurawiną”

  1. Ja panieruję w jajku i płatkach drożdżowych, a smażę, zamiast na biopaliwie rzepakowym -na maśle klarowanym.

  2. Ostatnio widziałam w “Ewa Gotuje” serek camembert w folii aluminiowej, posypany lekko przesiekanymi orzechami włoskimi i pieczony ok 10 minut w piekarniku, podany z konfiturą żurawinową.

  3. Pycha, coś dla miłośników camemberta, czyli dla mnie, w ,kuchni lidla, znalazłam przepis na zapiekankę śledziową z camembertem, muszę również wypróbować :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.