Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą
Obiad

Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą

Alternatywa dla zwykłego schabowego w panierce ;-)

Składniki

  • Schab 6 plastrów
  • Mozzarella 1 kulka
  • Czosnek zmielony, do smaku
  • Bazylia do smaku
  • Natka pietruszki do smaku
  • Oliwa z oliwek
  • Jajko 1 jajko
  • Mąka pszenna do panierki
  • Bułka tarta do panierki

Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą

Wykonanie:

  1. Wykonać marynatę do mięsa: świeżo zmielone przyprawy dodać do kilku łyżek oliwy z oliwek, wymieszać.
  2. Rozbić cienko kotlety, zanurzyć w marynacie, przykryć i wstawić na noc do lodówki.
  3. Mozzarellę pokroić na 3 plasterki.
  4. Schab wyciągnąć z marynaty, ułożyć na talerzu. Na 3 kawałki położyć po plasterku mozzarelli i przykryć drugim plastrem schabu. Przycisnąć brzegi do siebie. Otoczyć schabowe kanapki w mące, jajku, a na koniec w bułce tartej.
  5. Smażyć z dwóch stron na złocisty kolor.
  6. Podawać z ulubioną surówką i frytkami. Smacznego!
Rate this post

8 thoughts on “Panierowany kotlet schabowy z mozzarellą”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here