Pasta jajeczna z serem
Pasta jajeczna Wielkanoc przepisy

Pasta jajeczna z serem

Składniki

  • Jajko 5 jajek
  • Kiszony ogórek 1 ogórek
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Ser żółty 80-100g
  • Majonez 2 łyżeczki
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Kiełki brokuła do ozdoby
  1. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupki. Pokroić w drobną kosteczkę lub zmiksować w blenderze na gładką masę).
  2. Ogórek pokroić w kostkę.
  3. Jajka wrzucić do miseczki, dodać majonez, ogórek odsączony, musztardę oraz ser. Wszystko razem wymieszać.
  4. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.
  5. Pastę jajeczną polecam podawać z pysznymi domowymi bułeczkami, na które przepis znajdziecie tutaj: Domowe bułki wrocławskie (poznańskie)
5 / 5 ( 17 głosów )

8 thoughts on “Pasta jajeczna z serem”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.