Delikatna pyszna pasta jajeczna z pomidorami

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami


Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) lub do faszerowania wielkanocnych jajeczek :) Oczywiście pastę można dowolnie modyfikować i wzbogacić o swoje ulubione zioła :)


Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Składniki:

  • 3 jajka
  • 1 czubata łyżeczka serka mascarpone (ok. 25g)
  • 2 czubate łyżeczki majonezu (ok. 50g)
  • 3 duże kawałki suszonych pomidorów w oleju (takich ze słoiczka) (ok. 45g)
  • pół łyżeczki suszonej bazylii
  • sól, pieprz do smaku

pasta jajeczna z suszonymi pomidorami

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, a następnie zetrzeć na tarce o małych oczkach. Dodać czubatą łyżeczkę mascarpone, dwie czubate łyżeczki majonezu, pół łyżeczki suszonej bazylii oraz sól i pieprz do smaku, wymieszać.
  2. Pomidory suszone odsączyć z zalewy, pokroić drobno, dodać do jajek, wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem. Podawać np. jako pastę na kanapki lub jako farsz do wielkanocnych jajek. Smacznego!

 

Może zainteresują Cię jeszcze inne wpisy na Wielkanoc?

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.