Pasta jajeczna z tuńczykiem

Pasta jajeczna z tuńczykiem


Przepis na pastę z jajek i tuńczyka ;-)

Składniki

  • Jajko 5 jajek
  • Tuńczyk 130g (już odsączonego z zalewy)
  • Cebula mała
  • Majonez 3 łyżeczki
  • Musztarda 1 łyżeczka
  • Chrzan 1 łyżeczka
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Pomidor koktajlowy
  • Kiełki rzodkiewki
  • Koperek

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
  2. Dodać do jajek rozdrobnionego widelcem tuńczyka.
  3. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do jajek i tuńczyka. Dodać 3 łyżeczki majonezu, 1 łyżeczkę musztardy, 1 łyżeczkę chrzanu. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Smacznego!

Pasta jajeczna z tuńczykiem

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Pasta jajeczna z tuńczykiem

  1. dana :

    Dziękuję za zaproszenie na Twój przepiękny, kolorowy blog, Słodka Babeczko!
    Nie da się inaczej, trzeba polubić bloga:)
    Pozdrawiam Świątecznie!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.