Kto uwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-)
Składniki
- Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g
- Jajko 5 jajek
- Ogórek kiszony 3 większe ogórki
- Cebula 1 średniej wielkości
- Majonez 3 łyżki
- Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan
- Sól
- Pieprz
Wykonanie:
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę.
- Makrelę obrać dokładnie z ości i rozgnieść widelcem.
- Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
- Dodać majonez, musztardę, pieprz i sól. Całość wymieszać. Smacznego! ;-)
To autentyczny kulinarny przebój, uwielbiam ta pastę, jest świetna. Myślałam, że nikt już o niej nie pamięta. Bardzo mnie cieszy, że prezentujesz przeboje. Może zróbmy listę przebojów :)
To faktyczny kulinarny przebój, uwielbiam tę pastę, jest doskonała.
kiedyś bardzo często u nas robiona, dzięki za przypomnienie receptury:)
ja uwielbiam wędzoną makrelę :) czasem mieszam ją z białym serem, ale sama w sobie jest tak pyszna, że najczęściej jem w czystej postaci :P
oo.. ja to zazwyczaj makrelę kupowałam w puszce w sosie pomidorowej..
Podoba mi się twoja wersja, zapisuję i muszę spróbować! :)
Z makrelą jeszcze nie jadłam;)
Zapraszam do mnie-zostałaś otagowana;)