Pasta jajeczna z wędzoną makrelą
Pasta jajeczna Pasta kanapkowa

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Kto uwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-)

Składniki

  • Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g
  • Jajko 5 jajek
  • Ogórek kiszony 3 większe ogórki
  • Cebula 1 średniej wielkości
  • Majonez 3 łyżki
  • Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan
  • Sól
  • Pieprz

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Makrelę obrać dokładnie z ości i rozgnieść widelcem.
  3. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  4. Dodać majonez, musztardę, pieprz i sól. Całość wymieszać. Smacznego! ;-)

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

4.5 / 5 ( 2 głosów )

6 thoughts on “Pasta jajeczna z wędzoną makrelą”

  1. To autentyczny kulinarny przebój, uwielbiam ta pastę, jest świetna. Myślałam, że nikt już o niej nie pamięta. Bardzo mnie cieszy, że prezentujesz przeboje. Może zróbmy listę przebojów :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

The maximum upload file size: 50 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here