Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą


Kto uwielbia pastę z wędzonej makreli – łapka w górę! ;-)

Składniki

  • Wędzona makrela 1 makrela, ok. 340g
  • Jajko 5 jajek
  • Ogórek kiszony 3 większe ogórki
  • Cebula 1 średniej wielkości
  • Majonez 3 łyżki
  • Musztarda 1 łyżeczka lub chrzan
  • Sól
  • Pieprz

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Wykonanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w drobną kostkę.
  2. Makrelę obrać dokładnie z ości i rozgnieść widelcem.
  3. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.
  4. Dodać majonez, musztardę, pieprz i sól. Całość wymieszać. Smacznego! ;-)

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Spodobał Ci się ten przepis? Bądź na bieżąco!

6 odpowiedzi na “Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

  1. DżemDżus :

    To autentyczny kulinarny przebój, uwielbiam ta pastę, jest świetna. Myślałam, że nikt już o niej nie pamięta. Bardzo mnie cieszy, że prezentujesz przeboje. Może zróbmy listę przebojów :)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.